Kontakt

Fyll i offertförfrågan nedan, så kontaktar vi dig inom kort!


CH Industry's
tjänster

Vi är ett modernt företag inom plåtbearbetning och montering som genom ett nära och personligt samarbete,
skräddarsytt för varje kunds specifika krav och förväntningar är en partner att dela nuet och framtiden med.
tjanster_start_01

Prototypavdelning

Under vårt samlingsnamn prototypavdelning (PA) så tar vi hand om alla nya produkter från konstruktion till leverans. Prototyptillverkningen omfattar oftast leverans av utfallsprov eller PPAP.

Vår målsättning är att alltid svara våra samarbetspartners inom utsatt tid och där vi mer än gärna är med och lämnar förslag på förbättringar/förenklingar beroende på uppdrag.


Kantpressning

Bockning av tillskurna detaljer ingår som en väsentlig del av servicen vi ger våra kunder. Våra anläggningar hanterar plåtar i längder upp till 3000 mm. Presskraften ligger på 220 T. Flera av våra kantpressar är bestyckade med robotar. För kortare serier har vi även manuella maskiner och pressar.

Vi tillhandahåller även en styrd rullmaskin vilket medför att vi har ett helhetsgrepp inom området kantpressning.


Konstruktion

Alla hjälpmedel såsom fixturer och verktyg konstruerar och tillverkar vi själva. Detta innebär att vi kan erbjuda korta ledtider från ritning till färdig produkt även när det gäller komplexa produkter. Vi använder oss även av offline-programmering vid svetsning, vilket skyndar på processen avsevärt.


Laserskärning

Lasermaskinerna hos CH Industry är utrustade med automatisk plåthantering för mer kostnadseffektiv produktion. Vi erbjuder även oxidborstning för att ytterligare höja kvalitén innan exempelvis nån form av ytbehandling. Du bestämmer själv som kund hur din skurna bit ska levereras till dig.

Maskinparken består av 3st maskiner. Dessa är utrustade med automatisk plåthantering och har en effekt på upp till 6 kwh. Maskinerna hanterar plåttjocklekar på upp till 25mm.


Montering

På vår egen monteringsavdelning utförs de flesta monteringsarbeten av mekanik och elektronik.

Montering sker av enskilda produkter till kompletta serier av mer eller mindre komplexa detaljer. På så sätt blir din produkt färdig att lyfta in i eget monteringsflöde eller att skicka ut till grossister och återförsäljare.


Skärande bearbetning

Vi har en horisontell fleroperationsmaskin (Mazak) med pallettväxling och en arbetsyta på
x=800mm y=800mm z=800mm.

Vi har även en fleroperationsmaskin (Cincinatti) med en arbetsyta på x=1500mm y=750mm z=750mm. Dessa maskiner kan programmeras offline med CAM programmet EdgeCam.

Fleroperationsmaskinerna har en noggrannhet som är minst dubbelt så bra som ISO-standarden för maskintyperna.

I vår manuella bearbetning har vi kapacitet för fräsning, svarvning samt borrning.


Stansning

Stansning är en av de vanligaste metoderna för bearbetning av tunnplåt i låg- och medelstora serier. Med hjälp av modern datorteknik kan CH Industry erbjuda kompletta lösningar med hög kvalité. I våra AMADA FMS-anläggningar kan vi erbjuda automatisk stansning, vilket innebär snabb, flexibel och kostnadseffektiv tillverkning.

Maskinerna opererar med upp till 1200 slag/minut med ett plåtformat på upp till 2500x1250mm. De hanterar plåtar i tjocklekar upp till 3 mm.

Vassa kanter kan orsaka problem vid lackning och orsaka personskador. Därför kan vi också erbjuda att kantbryta era stansade detaljer.


Robotsvets

CH Industry utför svetsning i järnplåt, aluminium samt rostfritt i tjocklekar från 1 till 30mm. Våra mycket effektiva svetsrobotar bearbetar arbetstycken med storlekar på upp till 1000x2500mm.

Vi har fem st robotstationer för svetsning varav 3 st är utrustade med twin (dubbla svetsarmar). Vi arbetar även med ”CMT” svetsning, vilket innebär helt sprut och stänkfritt efter svetsning! Anläggningarna klarar av detaljer med vikter upp till 250kg. Utöver detta klarar våra 7-axliga robotar det mesta inom robotsvetsning.


Manuell svetsning

CH Industry utför svetsning i järnplåt, aluminium samt rostfritt i tjocklekar från 1 till 30mm.

För svetsning i mindre seriestorlekar har vi 16st manuella svetsstationer med kapacitet att hantera allt från aluminium till gjutgods.


Ytbehandling

CH Industry kan genom ledande leverantörer erbjuda de flesta typer av ytbehandling. Flera av våra kunder återfinns inom fordons- och telekomindustrin.

För att få bästa vidhäftning vid lackering ombesörjer vi själva borstning av laseroxid, kantbrytning och blästring.