Kontakt

Fyll i offertförfrågan nedan, så kontaktar vi dig inom kort!


Säkerhetsdörrar: En investering i bosäkra trapphus

Säkerhetsdörren, en viktig del i ett bosäkert trapphus.

Tryggheten bor i vardagskänslan. Säkerhetsdörrar till lägenheterna är därför en självklarhet idag. Att de boende kan lita på fastighetens utrustning är helt grundläggande. Trivsel och trygghet är en investering som ska räknas hem med både hjärta och hjärna.

– Personlig trygghet är oftast främsta anledningen till att investera i säkerhetsdörrar, berättar Urban Nilsson, säljchef på Svenska Skydd AB, men om elden kommer lös ger dörren också den tidsfrist som kan rädda liv och lösöre. Med Svenska Skydds helhetsåtagande löser bostadsrättsföreningar kollektivt många problem och det till en mycket låg månadskostnad.

Säkerhetsdörrar är kärnan i Bosäkra Trapphus. Med dörrblad och karm av stål biter inte de vanliga inbrottsverktygen. Tryggt för de boende, tråkigt för tjuvarna. Dörrarna är brand-, ljud- och säkerhetsklassade och håller förutom tjuvar även brand, matos och ljud borta. Räkna också med sänkta energikostnader när draget minskar och värmen stannar i lägenheten.
– Ett kollektivt byte av lägenhetsdörrar enligt stadgarna räknas som en ombyggnad, och inte som enskilt underhåll, förklarar Urban Nilsson. Ombyggnader handläggs av styrelsen, efter förankring hos medlemmarna, och när alla dörrar byts ut samtidigt till nya säkerhetsdörrar öppnar det för nya grepp när det gäller val av tex ytor och mönster, berättar Urban Nilsson. I sortimentet finns släta målade, trämönstrade dörrar och klassiska spegeldörrar. Svenska Skydds sortiment är brett för att det ska vara lätt att anpassa dörrarna efter fastighetens arkitektur, stil och ålder.

Bättre post- och nyckelhantering

– Dörrbytet är ett perfekt tillfälle att ta kontrollen över nyckelhanteringen i föreningen, säger Mats Blomstrand Supportansvarig på Svenska Skydd AB. Gamla cylindrar och många som flyttar in och ut innebär ofta att ett antal nycklar är på drift. Vi föreslår vilket system som passar bäst i bostadsrättsföreningen och tar hänsyn till antal säkerhetsdörrar, biutrymmen och övriga önskemål om fastighetens totala säkerhetsnivå, fortsätter Mats Blomstrand.

– Utvecklingen går allt mer mot postboxar i entrén, och fördelarna är många, inte bara för brevbäraren. Förutom att slippa hämta brev och lite större försändelser som bokpaket mm, är det en bekvämlighet i en värld av ökande internet-handel berättar Mats Blomstrand. Dessutom finns större gemensamma paketboxar som tillval så att även paket kan bäras ut till fastigheten. Detta är något som uppskattas mycket av handikappade och äldre. Sedan ska man inte glömma den sociala biten. Postboxen brukar bli en uppskattad mötesplats där stort som smått kan avhandlas.

– Morgontidningen vill de boende givetvis ha vid dörren. Med Bosäkra Trapphus monteras en tidningshållare med namnskylt vid sidan av dörren. Utan det traditionella brevinkastet är mycket vunnet. Skadegörelse den vägen undviks och skyddet mot brand, ljud och matos blir mycket bättre, säger Mats Blomstrand.

Samtidigt som tamburdörrarna byts till nya säkerhetsdörrar kan det också vara ett bra tillfälle att se över entrédörrar samt dörrar i källare och i andra biutrymmen. I ett helhetsåtagande från Svenska Skydd kan bostadsrättsföreningen räkna med många fördelar. Självklart blir alla dörrar och karmar monterade på ett fackmannamässigt sätt, så att man får den funktion och säkerhet du betalar för. Svenska Skydd kan också utföra målning och andra renoveringsprojekt i trapphuset. Om så behövs kan vi även hjälpa till med myndighetskontakter och rådgivning i samband med finansieringen. Säger vi ”Bosäkra Trapphus”, så menar vi det – hela vägen upp, på alla våningar, avslutar Urban Nilsson.

 

För mer information om Svenska Skydd: kontakta Säljchef Urban Nilsson 070-444 05 65 eller Supportansvarig Mats Blomstrand, 070-444 03 47.

Foton finns att hämta på www.svenskaskydd.se/media-och-pressmaterial/

 

SVENSKA SKYDD-KEDJAN

Franchiseorganisationen Svenska Skydds affärsidé bygger på att erbjuda bostadsrättsföreningar och fastighetsägare en helhetslösning med Bosäkra Trapphus som resultat. Säkerhetsdörrar är kärnan i konceptet. Svenska Skydd AB ägs av Ulrik Englund och Torbjörn Svahn, verksamma i bolaget.