V. 1.0
">

Robotsvetsning och manuell svetsning

Robotsvetsning


Merparten av alla produkter från CH Industry robotsvetsas. Vi har 5st robotceller varav 3st är bestyckade med twin-robotar. Med vår robotsvetsutrustningar kan vi svetsa komponenter med en totalvikt på 500 kg. Vi hjälper er att producera rätt artiklar i rätt tid. Robotsvetsning säkerställer perfekta svetsar i hög hastighet och med hög precision. Man får en repeterbarhet och en felsäkring som vida överträffar manuell svetsning.

Kostnadseffektivt resultat med robotssvetsning

Processen består av mekaniska robotar som utför svetsningen i stället för människan. Det är praktiskt i svåråtkomliga och monotona processer och det går mycket snabbare. Under förutsättning att man har fixturer som håller alla detaljer på rätt plats och en välutbildad operatör som övervakar processen samt laddar och plundrar robotstationen, får man alltid ett perfekt och kostnadseffektivt resultat.

Vi använder oss av MIG/MAG och olika svetsmetoder som STANDARD-PULSE-PMC-CMT. CMT står för Cold Metal Transfer och ger en sprutfri svets med låg värmetillförsel. På det här sättet kan man minska risken för värme-deformation och minimera behovet av efterarbete.

Prototypavdelning


Vi hjälper våra kunder med prototyper eller lågserie-projekt där vi utgår får en CAD-modell från kund. Här bygger vi även våra egna svetsfixturer för robotsvetsning.

Off-line Programmering


För att maximera tillgängligheten för våra robotsvetsstationer programmerar vi merparten av alla nya jobb off-line. Vi jobbar med Yaskawas MotoSim-programvara.

Vi bygger egna fixturer med hjälp av cad programmet Creo Parametric och kundens modell. Därefter skapar vi en modell i 3D som sedan används för att göra ett off-lineprogram till våra robotar. Off-lineprogrammeringen är också till stor hjälp vid beräkning av svetstider, för att kunna skapa bästa tänkbara underlag för offert.

Manuell svetsning

Manuel svetsning utför vi med MIG/MAG eller TIG. Vanligtvis så svetsar vi i svartplåt (355), men kan också svetsa i rostfritt.

Svetslicenser enligt SS-EN ISO 9606-1

Kontakt

Kontakta oss så berättar vi mer om CH Industrys tjänster eller om ni önskar en offertförfrågan.

Skickar