Kontakt

Fyll i offertförfrågan nedan, så kontaktar vi dig inom kort!


SÄKERHETSDÖRRAR – INVESTERING FÖR TRYGGARE HEM

Varför ska man köpa svenska säkerhetsdörrar?
När svenska tillverkare inbrottstestar sina säkerhetsdörrar testar man alltid dörren från två attacksidor. Det betyder att dörrarna är testade för inbrott både för utåtgående dörrar och inåtgående dörrar. Det är för att i Sverige kan det förekomma inåtgående dörrar, men då i huvudsak i Skåneregionen.

Utanför Sverige finns nästan uteslutande inåtgående dörrar. De utländska tillverkarna testar alltså sina säkerhetsdörrar från den attacksida som för oss är insidan. Det är alltid enklare att testa från insidan än från utsidan. Säkerhetsdörrar från utlandet är aldrig tänkta att sitta utåtgående.

Behövs det dessutom kassaskåpslås med flera kolvar på dörren för att klara inbrottstestet, då är låset starkare än dörren. Det låset måste vara låst när man är inne i lägenheten, annars har man inget inbrottsskydd. De svenska tillverkarna avråder från att låsa extralås eller som många kallar det polislås när man är inne i lägenheten. Att kunna utrymma lägenheten kan vara en avgörande skillnad i en nödsituation. Det har de svenska tillverkarna redan tagit hänsyn till när de konstruerat sina säkerhetsdörrar.